В омаята на непреходното
В омаята на непреходното

Kanafas … тази дума нашепва магично на всеки, който е имал щастието да опознае типичната традиция в интериорния текстил в Чехия. Не защото я е изучавал, или е чувал тази дума, а защото пътувайки е попил с всичките си сетива магията на живописните чешки селца, сгушените в тях къщички и горските вили, и е седял на една маса в местната пивница с тамошните хора ….

 

Kanafas не е дума, която ще срещнем в българския език. Вероятно сред тъканите, използвани в интериорния текстил има еквиваленти. Името произлиза от латинското "cannabis" (коноп) заради основната характеристика на материала - неговата здравина. Но нека я опишем така, както тя се усеща – като традиция, като нещо отвъд времето, което парадно шества в непреходните си униформи на райетата, каретата, точки и горски цветя … Настанява се на масата и не се вълнува дали е делник или празник. Тя е здрава, висококачествена тъкан от 100% гъсто изтъкани памучни влакна. Изработена е с максимална грижа и е готова да служи с години.

 

 

Това сме ние - семейство, запленено от непреходността и багрите на тази тъкан. Най-напред я пожелахме за нашия дом – за нашата маса за хранене и това, което я заобикаля. И сега, когато вече се наслаждаваме на нейното присъствие у дома, с радост я споделяме с вас – посетителите в нашия онлайн магазин. Вярваме, че ще я обикнете така, както и ние.

 

Всички текстилни изделия за трапезарията и кухнята, които ще намерите тук, са ушити от нас от любимата ни канафасова тъкан набавена от наш доверен партньор с над 30-годишна история от едно тихо и спокойно градче в северозападна Чехия. Предлагаме ви ги в цветови колекции, за да можете да комбинирате карираните, раирани и цветни десени от всяка колекция по един лек и приятен начин.

 

Шием и по мярка - ако сред готовите ни предложения не намерите размера, който Ви е необходим, ще се радваме да направим за Вас точно това, което си представяте. С удоволствие ще се заиграем и с комбинации между десените, за да постигнем заедно с Вас желания ефект. 

 

Раздиплете страниците на нашия онлайн магазин и се вдъхновете от традицията, която обича памука!